A+ A A-

9 ОБЩИ ЧЕРТИ НА ХОРАТА, КОИТО СА НАИСТИНА ЩАСТЛИВИ

  • Посещения: 510

9 ОБЩИ ЧЕРТИ НА ХОРАТА, КОИТО СА НАИСТИНА ЩАСТЛИВИ

 

Щастие: терминът, който най-често се използва, когато хората се питат какво искат най-много в живота. Любящ партньор, страхотна, добре платена работа и безкрайни пътешествия по света също са едни от най-често срещаните отговори, но всички те са базирани на предпочитанията средства за една крайна цел - щастието. Зависи ли щастието от външни фактори или е нещо, което може да се намери вътре в човека? Тези прилики нямат нищо общо с материалния свят, а по-скоро представляват промени, които всички ние можем да направим вътрешно - промяна в съзнанието.

  1. ТЕ ​​СЕ ОБИЧАТ ТАКИВА, КАКВИТО СА Това може да звучи невероятно егоистично на пръв поглед, но те наистина се чувстват удобно в собствените си обувки. Те приемат и утвърждават външния си вид, поддържат истинските си личностни черти, независимо дали получават кредит за това или не и работят, за да се възползват максимално от човешкия опит, който живеят, вместо да се впиват в него, което другите биха определили като слабости или недостатъци.
  2. ВИЖДАТЕ ВРЪЗКИТЕ КАТО ПРОДЪЛЖЕНИЕ НА ЧОВЕШКИЯ ОПИТ, А НЕ КАТО НЕГОВА ОСНОВА Връзките, независимо дали са приятелски, познати или романтични, със сигурност са една от най-големите части на човешкия опит. Твърде много от нас обаче позволяват тяхното присъствие или отсъствие и още повече стойността, която им приписваме, да определят цялостното ни щастие в живота. Истински щастливите хора са склонни да намират пълно удовлетворение в себе си, да виждат всички взаимоотношения като чудесно продължение на и без това пълното си аз. Най-истинските и ценни връзки често възникват, когато не търсим други, които да запълнят определена празнота или да се чувстваме по определен начин.
  3. ТЕ ПРИВЕТСТВАТ ПРОМЯНАТА Животът е постоянен урок - щастливите хора са склонни да го осъзнават. Те не само са винаги отворени за промяна, но наистина слушат предложения, уважават и вземат предвид всички мнения, приемат критиката конструктивно и не са обидени.
  4. ПРАЗНУВАТ ПОСТИЖЕНИЯТА НА ДРУГИТЕ, ВМЕСТО ДА СЕ ОТЧАЙВАТ ОТ ТЯХ Ревността е убиец и както казва Гари Алън: „Можеш да бъдеш луната и пак да ревнуваш звездите.“ Всички сме способни на всичко в този живот. Ние сме единствените, които можем да го намерим в себе си. Вместо да се наблюдават и сравняват с тези, които са постигнали нещо, истинските късметлии са склонни да празнуват тези постижения и да ги използват като мотивация за постигане на повече в собствения си живот.
  5. НИКОГА НЕ СЕ ЗАДЪРЖАТ В СЪЩЕСТВУВАНЕ КАТО ЖЕРТВА Всички сме били така наречената „жертва“ на различни неща в живота, независимо дали става дума за неочаквана раздяла, прекратяване или дори домашно насилие. Наистина щастливите хора са склонни да не се чувстват като нанесени неправди. Те избират да бъдат овластени от трудните си преживявания, вместо да ги носят като знак на слабост или като това, което ги прави постоянно достойни за състрадание.
  6. ЖИВЕЯТ СЕГА Колкото и забавно да е да си спомняте за миналото или да фантазирате за бъдещето, никога нищо няма да се направи в нещо различно от настоящето. Щастливите хора са склонни да осъзнават това. Не само това, те използват това знание като мотивация, за да се възползват максимално от всеки един момент. В допълнение към осигуряването на мотивация, настоящето може да бъде полезно и за истинско оценяване на тези моменти на релаксация и позволяване да бъдат наистина в тях, вместо да се разсейват от притеснения за бъдещето.
  7. ВЯРВАТ, ЧЕ ВСИЧКО СЕ СЛУЧВА С ПРИЧИНА Това лесно може да се обясни с избора да не бъдат жертва. Щастливите хора са склонни да се доверяват на процеса и съществуването на всичко в живота им. Те знаят, че никога нищо не е твърде голямо, за да се справят и решават да приемат това, което животът им хвърля, вместо да се покланят или да се погребват в самосъжаление при вида му.
  8. НЕ ПОЗВОЛЯВАТ НА ПАРИТЕ ДА ДИКТУВАТ ЖИВОТА ИМ Никой не отрича, че всички ние се нуждаем от пари на този свят, за да съществуваме, затова много от нас прекарват по-голямата част от живота си, правейки неща, които ще ни помогнат да ги спечелим. Това, което прави щастливите хора да се открояват, е, че те не позволяват на парите да се превърнат в крайния диктатор на живота им. Те все още вземат разумни решения в рамките на възможностите си, но парите не ги спират: не си позволяват да преследват така наречената "рискована" страст, да бъде виновният фактор за това, защо животът им е толкова нещастен, или да се оплакват се от това колко малко имат. На този свят има много креативни начини да направите каквото и да е - само признаването и оценяването на традиционните начини за печелене на пари парализира това творчество.
  1. ПОГЛЕЖДАТ наВЪТРЕ в себе си ЗА РЕШЕНИЯ Едно от най-мощните осъзнавания, по които наистина действа един наистина щастлив човек, е „Промяната започва отвътре“. Овластяването, което идва не само с осъзнаването на тази истина, но и с използването й като гръбнак за всичко в живота, може да бъде доста забележително. Има хиляди книги, мантри, техники, практики, които могат да ни помогнат да намерим решения за толкова много неща в живота, но всички те изискват едно нещо, за да бъде наистина полезно: осъзнаването, което ги подкрепя.