A+ A A-

Визуализация-медитация лечебно енергиен сеанс за ушите и слуха

  • Посещения: 625

 

Всеки човек в ежедневието си е подложен на какви ли не възприятия чрез слуха си. Чува и красивото, радостното, създаващо радост и повлиява за хубаво настроение, но чува и негативното, което повлиява стресиращо и разрушаващо хармонията и мира в него. Този гласов сеанс е предназначен за такива изживявания, подпомагащ човека да се разтоварва от тях, да се пречиства и отново балансира, да съумява все по-добре себе си да предпазва от нови такива наслоявания негативно бреме, възприето чрез слуха. Сеансът е вид техника-метод за самопомощ, която всеки желаещ може да ползва, да допълва със свои мисли и желания, които да му помагат да прави живота по-спокоен, ведър, изпълнен с жизнерадост.

Визуализация-медитация лечебно енергиен сеанс за ушите и слуха

https://www.youtube.com/watch?v=vryALyrYWQw&list=PLRYkAa71dBZBPoDjGKc4mxrnz-G7thKO0&index=53

 

Настани се удобно на тихо и спокойно място, отпусни мускулите на тялото, на ръцете, на краката, на лицето. Затвори очи. Остави мислите да се отделят от реалността. Нека като ято птици излетят от съзнанието на свобода в простора. Насочи вниманието си към твоето дишане. Вдишвай и издишвай, бавно, спокойно, равномерно, докато усетиш как спокойствие обгръща душата ти, мислите и тялото ти. Усещай как ставаш все по-лека, безтегловна, така, сякаш се сливаш в едно с пространството около теб.

В мисловното ти пространство прелитат бели птици. Заглеждаш се в тях, проследяваш полета им. Не можеш да откъснеш погледа си от тях. Усмивка озарява лицето ти. Радост изпълва душата и сърцето ти. Наблюдаваш красивия им полет, елегантния размах на крилете им. Иска ти се да полетиш като тях, като волна птичка в небосвода, да летиш заедно с тях, на свобода. Правиш го! Ти политаш! Разперваш ръце настрани сякаш са крила и се понасяш нависоко, там при тях. Те те приемат с радост в ятото си. Повеждат те в красив танц в синия небосвод.

Усещаш как се изпълваш с жизнерадост, с вълшебна възторженост от свободата да си лека, необременена от житейските казуси, през които преминаваш всеки ден. Белите птици са твоите позитивни мисли, които душата ти изпраща като послание към теб. Те те водят към размисъл и вглеждане навътре в себе си. В теб се появяват спомени с твои близки, в семейството, с майка, баща, брат, сестра. Ти си малко момиченце, невинно, радващо се на всичко, което го заобикаля.  Твоите близки ти говорят, казват ти различни неща, които изискват от теб да направиш, но ти не ги чуваш. Сякаш думите им не стигат до теб, защото си потопена в своя собствен вълшебен свят, в който изживяваш радостта си по начин, който не желаеш да напуснеш, за да чуеш какво очакват от теб да направиш.

Не осъзнаваш, че това ги дразни, че не им обръщаш внимание. Те с по-висок тон повтарят думите си към теб, за да те извадят от унеса, в който си. Слухът ти е натъжен от звуците негативност, които те пробиват като остри игли. Ти реагираш сепнато, обърната към този, който ти говори. Лицето ти помръква. В очите ти вече го няма блясъкът на жизнерадостта, в която си била до преди малко. Не ти харесва да е така, но си в реалността на живота, такъв, какъвто е. Това прави тъгата ти още по-голяма.

В такива ситуации си била неведнъж, докато си израствала през годините.  Слухът ти трудно се адаптира към различните звуци, които достигат до теб в ежедневието откъде ли не, от какви ли не посоки: гласове на хора, на автомобили, на машини, на музика, от електрически уреди, телефони, телевизор. Много са източниците на звуци, които са в друг регистър на честота, вибрация, импулси, резонанс, които не хармонират с твоите. Те създават в теб напрежение, дискомфорт, раздразнение, непоносимост, стрес, от които те болят ушите и главата, болезнено те стяга в сърцето. Тези звуци възприемаш като разрушителни.

Такъв е светът, в който сега живеем. Ти си част от него. За да го промениш, са нужни решителни действия за промяна от твоя страна, да положиш усилия да  създадеш свой околен свят за прояви в живота, в който всичко хармонира с теб в единна честота-вибрация, с които си в отлично взаимодействие. Виждаш като на забързан каданс различните хора, които участват всеки ден в твоето обкръжение, в семейството в дома, в работната среда, навън на улицата, разговорите с колегите, с шефовете, с други хора, с които влизаш във взаимоотношение по една или друга причина.

Тези, с които общуваш с благост, с доброта предизвикват в теб усмивка, а тези, които говорят на висок тон, крещят гневни, изнервени, искащи, заповядващи, изискващи, тези, които ползват обидни думи, думи с лошо звучене, с обидно съдържание, те карат да се свиваш навътре в себе си, в инстинкт за самосъхранение, неискаща да чуваш повече всичко това, от което те боли, което те наранява, обижда. Осъзнаваш, че това се случва често в ежедневието ти.

Слухът ти е подложен на какви ли не звуци дневно. Задаваш си въпроси. Питаш се, защо е нужно да се случва всичко по този начин, с толкова необуздана агресия и лошотия? Толкова ли е трудно за хората да са спокойни, усмихнати, лъчезарни, дружелюбни, отзивчиви, добри един с друг? Понякога ти се иска да сложиш длани на ушите си и да извикаш силно “Стига! Стоп!”, с надеждата, че ще те чуят точно тези, които изнервят до непоносимост теб или друг човек в близост, за да спре и да осъзнае, какво причинява с поведението си, с отношението си, с думите си, с тембъра на гласа си. Сякаш огромен тежък товар пада върху теб и те смачква с агресията и непоносимостта да приемеш това, което се случва.

Поеми дълбоко въздух, дишай и издишай, бавно, спокойно. Отново и отново. Дишай дълбоко, издишай бавно, докато отново излезеш извън реалността. Усети отново лекотата, безгрижието, радостта да си на свобода в простора и необята. Виж как в твоето вътрешно зрение като ято големи черни птици негативните мисли излитат извън теб, отдалечават се все по-надалеч от теб. Проследи ги с поглед  докато напълно се скрият от полезрението ти. Приеми и повярвай, че всяка клетка в твоя слух, в усета и възприятията ти в този момент се освобождават от товари негативно бреме, които си носила досега в себе си. Разтоварваш и олекотяваш се!

Чуваш с вътрешния си слух нежна тиха мелодия, която вибрира в синхрон с теб, гали те нежно с меки звуци, които те обгръщат цялата като воал доброта и любов, с подкрепа и разбиране. Става все по-хубаво за теб, защото виждаш как от далечината долитат бяло сребристи феи, като от приказките, които те обграждат, танцуват около теб. Усещаш как се усмихваш и ти се приисква да затанцуваш и ти с тях, да си безгрижна, жизнерадостна. Искаш музиката и теб да завладее с ентусиазъм за свобода, безгрижие, независимост. Прекрасните феи една по една се доближават до ушите ти, прошепват с нежен вълшебен глас думички изпълнени с любов, доброта, подкрепа, радост, благословия към теб, от което сърцето ти затуптява в учестен ритъм, а цялото ти тяло се изпълва с тази прекрасна енергия, с която те те обливат. Вибрираш в единен ритъм с нея. Това е прекрасно усещане!

Всяка твоя клетка, фибра, пора на тялото ти поема вълшебството, което те пречиства, обновява, зарежда с благост, с внимание, с подкрепа към теб, приканвайки те да позволиш от теб с лекота да се излее всичко онова, което е чул слухът ти, което е преминало през ушите ти в изминалата част от живота ти до момента. Усещаш в себе си благодарност и признателност към лъчезарните сияещи феи за помощта, която те ти оказват. После те те хващат за ръка и политаш с тях, волна, лека, безтегловна в небесната шир, сякаш ти също си фея и си една от тях.

Отвеждат те до поляна с разноцветни красиви полски цветя. Слънцето ги огрява с лъчите си, които сякаш са струни, по които тече музиката на необята. Цветята поемат звуците и танцуват в мелодията, която в общ танц ги въвлича и те радват се заедно в това щастие. Огледай цветята. Избирай цвете и го назовавай с името на човека, който създава в теб дискомфорт, обиди, тъга в теб с думи, с поведение, с отношение. Нека той в името си поеме благата енергия, която цветето излъчва. Избирай цветя, едно по едно. Давай им имена. Говори им.

Когато те свършат и за никого повече не се сещаш, продължи с имената на хората, които обичаш, които се отнасят добре с теб, на които имаш доверие и с радост се срещаш, общуваш с любов и доброта. Виж как поляната с разноцветни красиви цветя запомнят имената, които си им дала. Всички те танцуват заедно и се радват на общуването си, обединени в музиката. Прекрасните феи кръжат около теб. Те ти подсказват как да благославяш всеки човек чрез името му, как да поема от тази неземна енергия, как чрез нея все по-добър да става, да е по-благ в общуването с теб, да говори с теб спокойно, разбираемо, без да създава напрежение или изнервеност.

Остани в този процес толкова дълго, колкото усещаш, че ти е нужно, докато усетиш удовлетворение, че всекиго си назовала, който е бил важен за теб, че не си пропуснала никого. После прелитай волна, свободна, безтегловна, любяща над всяко цвете, на което име си дала и му прошепвай благо: “Прощавам ти! Бъди по-добър с мен! И аз ще съм по-добра с теб! Бъди благословен да си щастлив по своя си начин!”

Изпитвай радост, докато го правиш. Когато приключиш, феите отново те заобикалят, като венец над главата ти се сбират, сияещ, възторжен, цялата теб с вълшебната си светлина озаряващ. Всяка от тях на сбогуване с теб ти прошепва “Добра бъди и другите с теб добри ще са! Вярвай в това!” После те се отдалечават от теб, отлитат в необята, откъдето при теб дойдоха, за да са в помощ и подкрепа за теб. Усещаш как в ушите ти ехо ехти, от нежната блага музика, в която заедно с феите и цветята танцува.

Когато в реалността се завърнеш и отново с тези хора в общуване влизаш, усмихвай се вътре в душата си, каквото и да ти казват, с какъвто глас-поведение-отношение да го правят, спомняй си цветето, на което името тяхно си дала. То по невидим начин блага енергия ще изпраща и подпомага, в себе си да се вглеждат, да осъзнават, какво всъщност с хората правят, как себе си да променят, по-добри да стават. Така помагаш и на тях, на себе си.

Времето като верен приятел за теб този процес ще подпомага, всеки ден добротата да утвърждава и всекиго с благост и любов към по-добро да променя. Слухът ти тогава по-малко обиди и лоши думи, звуци ще дочува и ще се радва, че решение е намерил, света край себе си по-добър и дружелюбен да прави, в хармония и благодат с радост с другите да общува. Виждай и възприемай със сетивата си как всичко това се случва и го утвърждавай!

Лека полека чудесата се случват в живота ти, за теб и за другите около теб. Вярвай в това! Не го подлагай на съмнение! Хората ще идват и ще си отиват от твоя околен свят. Постепенно ще разбереш, че вече си заобиколена само от съмишленици, от себеподобни на теб, които вибрират на твоята вибрация-честота, които имат подобни на твоите мироглед и възприятия за живота, как той да се живее, как с другите да се общува, как в хармония и благост да пребиваваш.

Време е да се завърнеш в реалността, тук и сега. Размърдай се. Усети всяка част от тялото си отпочинала, заредена с жизнерадостна енергия и сила за живот. Сложи длани на ушите си, изкажи им благодарност с любов и признателност за всичко, което в този полет в необята проявиха. Кажи им, че все по-малко обиди, грозни думи, напрягащи звуци ще чуват, защото ти им помагаш това повече да не се случва.

Твоят човешки слух и вътрешният ти слух стават все по-сензитивни красивото да улавят, а пошлото покрай теб да пропускат, без в теб да навлиза и с ново тежко бреме ушите и слуха ти да обременяват. Така се самосъхраняваш и благо с всекиго общуваш, без страхове и притеснения, без защитни бариери и ограничения. Всеки ден си припомняй, че всеки човек с цвете си обвързала, то позитивно му влияе с теб по-добре да общува. Нека това с радост те изпълва и доверието към хората в теб утвърждава.

Отвори очи. Върни се в реалността. Продължи напред с вяра, надежда, търпение, упование, дръзновение, преизпълнена с любов,  че по своя си начин на света около теб повлияваш по-добър и дружелюбен да става, а това повлиява на твоя живот, да го живееш по-радостно, възприемайки звуците и гласовете на хората, техния словоизказ без напрежение и негативно обременяване. Живей с радост и любов!

Така да бъде! Амин.

 

Галя Йосифова – Консултант по психология / Персонален коуч

Е-майл: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.  

сайт: https://www.galjajosifova.com/