A+ A A-

10 причини за изтичане на енергия

 • Посещения: 660

10 причини за изтичане на енергия

 1. Не обръщайте поглед към миналото В по-голямата си част хората го правят постоянно. Не помнете нищо - нито добро, нито лошо. То ви кара да се върнете там, където вече сте били преди. За всеки такъв спомен отива много енергия. И дори повече от него изчезва, ако изпитвате някакви емоции, особено негативни. Не разказвайте на другите тъжните истории от живота си. Така вие ​​отдавате много енергия. Спирайте се всеки път, когато забележите, че отново говорите за миналото. Не е просто, но с времето ще се научите. Може би някои хора няма да ви разбират, дори може да спрат да общуват с вас. Не се отказвайте, не ви трябват празни приказки и клюки. С течение на времето, когато загубите навика да обсъждате миналото, ще забележите, че сте спрели да мислите за това. Това ще бъде вашата победа и началото на нов живот, като човек, който гледа само напред.
 2. Оценете адекватно ситуацията, в която се намирате Адекватно - това означава да гледате като страничен наблюдател отстрани, а не от позицията на това, което ви харесва или не. По този начин можете да избегнете негативните последици от оценката на хората и техните действия спрямо вас. Обикновено възникват конфликти, когато сте планирали всичко, но нещо се е объркало според очакванията. Нещо е извън контрол, ситуацията е извън контрол, а вие започвате да се изнервяте. С нетърпение се стремите да поправите всичко, търсите виновниците за провала или се обвинявате за всичко. Разбирате ли колко енергия се изразходва за тези действия, когато хората правят неща, които не би трябвало да правят в съответствие с вашите представи за живота. Например, човек не е точен, докато вие никога не закъснявате и се гордеете с това. Разбира се, подобна черта на характера на другия човек ви дразни силно, започвате да го учите в ума си как да разсъждава, като същевременно губите енергията си. За какво? Това е разпиляване. Дори не сте сигурни, че ще постигнете целта си. Не усложнявайте нещата. Винаги има избор. Нека другият човек да бъде този, който иска, а за себе си решете колко е важно това за вас в живота ви. Тогава всичко ще си дойде на мястото. Може би неточността на този човек ще престане да бъде толкова досадна в сравнение с другите черти на характера му. Правейки оплаквания към другите, вие постоянно губите енергия. Като премахнете този навик, ще спрете изтичането на енергия, което означава, че давате шанс на енергията да се влива в по-важните за вас неща в живота.
 3. Спрете да мислите постоянно за целите си Целите и желанията ни са много зле за нас в енергията, ако започнем да мечтаем твърде много за тяхното изпълнение, а също така полагаме повече усилия, отколкото е необходимо за тяхната реализация. Поставяме си срокове и често не ги спазваме. Понякога възможностите ни са надценени. В резултат на това, за да успеем в нещо и да докажем нещо на някого, ние се извиваме отвътре, без резултат. Така се изразходва огромно количество енергия, още повече ако изпитвате негативни усещания под формата на гняв, завист, негодувание и т.н. Това означава само, че не приемате живота такъв, какъвто е, че негодувате. Изпитвайки такива чувства, вие показвате безсилие и губите енергия, вместо да търсите причината за случващото се и предприемете стъпки за преодоляването им. Дори ако в резултат на вашите търсения установите, че желанието ви в момента е неосъществимо, смирете се, приемете го като неопровержим факт. Променете ситуацията, да е в полза на вашето спокойствие и за запазване на вашата жизненост. Ако не направите това осъзнато пожелано, през следващите дни е възможно да ви връхлети депресия. Бъдете разумни, не си го причинявайте.
 4. Не говорете много Многото говорене също е загуба на енергия. Ето защо е желателно да говорите по-малко и по същество. Замълчете, когато няма какво да кажете. В противен случай рискувате да загубите енергия и в същото време да бъдете маркирани като бърборещи, тъй като няма да можете да впечатлите събеседника с реч, лишена от чувства. Дори само няколко думи се помнят дълго и потъват в сърцето, когато са изпълнени със съдържание, дълбочина и искреност. Когато има малко енергия в думите на говорещия, то тогава не ви е интересно да го слушате, защото той не успява да представи информация по вълнуващ и красив начин, която да ви докосне и ви въздейства благоприятно.
 5. Не се оплаквайте, не обвинявайте никого за проблемите си Човек започва да се оплаква, когато му липсва жизнена енергия. Така той прехвърля отговорността за себе си и живота си върху други хора. В този процес и двете страни губят. Така отново преживявате ситуацията, за която говорите. За да се справи със спомена тялото започва да изсмуква енергия отвън. Превръщате се, волно или неволно, във биовампир. Затова, случи ли се да сте слушател на нечия мрачна история, не съжалявайте човека, който разказва сърцераздирателните си истории. В противен случай ще загубите енергия, ще разказвачът ще я изсмуче от вас, чрез вашата съпричастност. Човек усеща това на подсъзнателно ниво. Самовъзспирайте се всеки път, когато забележите, че вие започвате да се държите по този начин. Същото може да се каже и за съдене и обсъждане на други хора. Не клюкарствайте, не губете жизнената си сила за това.
 6. Не правете ненужни действия Енергията се изразходва за всяка дума и действие. Така че, ако вече сте изнервени, не влошавайте ситуацията. Не се хабете за нервно потупване с молив по масата или с разходки от ъгъл до ъгъл в стаята. Допълнителните действия водят до допълнително изтичане на жизнена енергия, помнете това. Същото се отнася и за други ненужни, безполезни движения: не дъвчете дъвка, не чоплете семки просто ей така, не палете цигара от нервност, не размахвайте ръце. Всичко това води до изтичане на енергия, без значение колко странно звучи това.
 7. Към жените Хабите много енергия отделяйки повишено внимание към външния си вид, за мислите си за него, как изглеждате в очите на другите, за козметиката и грима, за дрехите, бижутата, аксесоарите. Вие сте много по-хубави, отколкото си мислите. Естествената привлекателност на жената зависи от количеството енергия, която излъчва, от вътрешната красота, а не от пудрата и червилото. Жената губи по-голямата част от енергията си по време на менструация, внимавайте през този период. Почивайте си, водете спокоен начин на живот, тъй като по това време ставате по-слаби енергийно, по-недоволни или по-агресивни. Това са признаци на загуба на енергия.
 8. Думи-паразити Полагайте усилия да не използвате в изказа си пошли, негативни, несъзнателни думи и нецензурни изрази. Всичко това отнема енергия. Всичко, което казвате по навик, също е нужно да изключите от живота си. Без хмм, излишното "аха" и други подобни, нищо, което отвлича вниманието ни и събеседника ни от целта на разговора.
 9. Не правете гримаси Не правете гримаси, не присвивайте очи, не гледайте нагоре или встрани, когато мислите, не се мръщите. Това отнема енергия. Бъдете себе си, изразявайте това, което мислите и чувствате в този момент, без да обърквате събеседника си с гримасите си. Не слагайте маски, дайте воля на чувствата си, изразявайте на лицето си само това, което искрено чувствате. Всичко останало са допълнителни усилия, които водят до неразумно разхищение на енергия.
 10. Контролирайте сексуалните си отношения Не бива да правите секс с случайни партньори. В такива взаимоотношения не се случва пълноправен обмен на енергия, който е необходим както за мъж, така и за жена, а загубата е значителна. Обикновено и двамата партньори, след като са получили физически разряд, просто изхвърлят енергията за нищо. Не маловажно това, че хората се чувстват празни и използвани след такъв секс. Не правете насилствен секс от страх, че партньорът ви може да ви напусне. Не си лягайте с тези, които не ви отвръщат с взаимност. В крайна сметка основното правило на секса е еквивалентен обмен на енергия. В противен случай само сте в загуба на ценна енергия.

превод от руски: Галя Йосифова